Getuigenis

4 April 2019

Patrick Smeets, HR-manager van Goodlife Group (vroeger Izico)

Food safety culture

22 maart 2019

Opnieuw extra papier voor BRC? Of vooral een mooie opportuniteit?

Om aan de continu strenger wordende eisen van klanten te voldoen werden een massa documenten opgesteld, waarbij de nadruk soms meer ligt op het updaten ervan en het invullen van de bijhorende formulieren, dan op het oorspronkelijke doel. Zo kan het dat er maar weinig tijd overblijft voor het “opvoeden” van iedereen in het bedrijf.

Stappenplan voor gedragsverandering

Zou het niet mooi zijn, mocht iedere lijnoperator, iedere verantwoordelijke en ook de bedienden zich zodanig van kwaliteit en voedselveiligheid bewust zijn, dat de initiatieven voor mogelijke verbeteringen eerder van iedereen komen in plaats van enkel de kwaliteitsdienst?

Stappenplan voor gedragsverandering

Om deze reflex te kweken is gedragsverandering nodig, en dat is nu net wat Food Safety Culture beoogt. BRC versie 8 verwacht sinds februari 2019 dat alvast gestart wordt met werken aan de Food Safety Culture. Maar hoe pak je dat aan? Wij hebben alvast een praktisch stappenplan

Stappenplan voor gedragsverandering

 1. Installeer het Food Safety Culture team
 2. Bepaal onderwerpen d.m.v. een brainstorm en bevraging. Behandel hierbij de verschillende onderwerpen zoals verwacht door GFSI:
  • Visie en missie
  • Mensen
  • Bewustzijn voor gevaren
  • Aanpassingsvermogen
  • Consistentie
 3. Stel actieplannen op
 4. Volg deze op
 5. Communiceer
 6. Herzie jaarlijks.

Praktisch

De vragen onder puntje 2 hou je best zo concreet mogelijk. Een voorbeeldvraag en mogelijke antwoorden zouden kunnen zijn:

“Heb je het gevoel dat voedselveiligheid deel uitmaakt van het dagdagelijks beleid ?”:

 • Helemaal niet
 • Enkel als er klanten en externe auditoren op bezoek komen
 • We krijgen daar wel opleiding over maar hebben niet vaak de tijd om daar op te letten
 • We krijgen daar wel opleiding over en we volgen het op omdat het moet
 • Hier wordt zeker en vast elke dag rekening mee gehouden, het wordt altijd van ons verwacht.

Bereid je voor op de audit

In de loop van dit jaar wordt verwacht dat je punten 1 tem 3 afgewerkt hebt. De volgende stappen zullen pas in 2020 geauditeerd worden. Aangezien het de bedoeling is dat de Food Safety Culture door het management getrokken wordt, zal directie dit ook mogen toelichten op audit.

Let op! Momenteel is dit enkel een eis van BRC maar omdat Food Safety Culture opgenomen is in GFSI , zullen IFS en FSCC 22000 snel volgen!

Ready for BRC 8

12 November 2018

Moviemento is helemaal klaar voor de nieuwe BRC 8-standaard voor voedselveiligheid.

Moviemento helpt jouw bedrijf om het belang van voedselveiligheid altijd en overal op de eerste plaats te laten komen. Ook de nieuwe vereisten op het vlak van veiligheid en food defence komen hierin aan bod.

Dankzij de individuele leertrajecten kan je met Moviemento elke werknemer punctueel of gedurende een volledige carrière bijscholen waar nodig en de vorderingen tot in detail opvolgen. Zo maak je van food safety een echte bedrijfscultuur.

Een viertalige opleidingstool voor een internationale workforce

19 Oktober 2018

De opleidingsmodules en de interface zijn in vier talen beschikbaar: Nederlands, Frans, Engels en Duits. Zo kunnen alle binnen- en buitenlandse afdelingen met Moviement aan de slag en ben je er zeker van dat iedereen dezelfde hoogstaande opleidingen volgt.

Bovendien kan je op deze manier ook personeel met een andere moedertaal of seizoenswerkers bereiken.

Lessen op maat, voor iedereen!

28 September 2018

Moviemento helpt om iedereen het juiste niveau te bezorgen. Hoe? Heel eenvoudig, door enkel die lessen aan te bieden waar de kennis bijgespijkerd dient te worden.

Het heeft geen zin om een volledig team een hele dag uit de productiehal weg te houden als de meesten de basis al onder de knie hebben. Door iedereen een individueel leertraject aan te bieden, verlies je minder werkuren en haalt iedereen de eindmeet.

Keurmerk van de sector

20 September 2018

De voedingssector was van meet af aan betrokken bij het ontwikkelen van Moviemento. Het sectorfonds Alimento, in België de opleidingsspecialist bij uitstek voor de voedingssector, stelde met plezier haar expertise en netwerk ter beschikking.

Dankzij deze steun garandeert Moviemento niet alleen relevante en up-to-date opleidingen maar weet de klant ook dat deze in de realiteit van de sector ingebed zijn.

E-learning voor de voedingsindustrie

9 Augustus 2018

Voor de uitbouw van het online leerplatform Moviement werkten specialisten uit verschillende domeinen intens samen. Voor de inhoud van de lesmodules werd beroep gedaan op Food safety coaches en experts in voedselveiligheid, terwijl e-learningspecialisten deze content vertaalden naar concrete online modules voor een divers publiek.

Zo ben je verzekerd van sterke content en een weldoordachte didactiek!

100% papierloos = minder werk

7 Augustus 2018

Papieren en formulieren invullen, behoort dankzij Moviemento voorgoed tot het verleden. Het tijdsintensieve inplannen, organiseren en opvolgen van opleidingstrajecten wordt met Moviemento tot een minimum herleidt.

Als je Moviemento aan je eigen hr-platform koppelt, kan je deze gegevens zelfs rechtstreeks in je eigen informaticasysteem invoeren en bijhouden. Een papierloze administratie is niet alleen goedkoper en eenvoudiger, het is ook goed voor het milieu.

Designed en developed by Noticed